Cykling

Vi har træning på landevejen fra 1. april til 30 september, det kan dog varierer alt efter vejret det pågældende år. Som udgangspunkt køres i alt slags vejr, men aflysninger kan forekomme, hvis det vurderes vejrforholdene for risikable, eksempelvis ved kraftig storm og meget isglatte veje.

 I sommerhalvåret har klubben to faste cykel træninger (alle faste træningstider bliver lagt ind i klubmodulkalender til tilmelding)– en dag med korte og intensive intervaller og en dag med længere moderate intervaller. De korte intensive intervaller køres typisk på en hverdagsaften, mens de lange køres i weekenden.

Varigheden af en hverdagstræning er typisk 60-90 min. Mens weekendcyklingen tager fra 90 min optil 3 timer. Afhængig af tidspunktet på sæsonen. I hverdagene mødes vi klokken 18, mens vi mødes klokken 9 om lørdagen.
Turene køres i niveau opdelte grupper. Vi gør hvad vi kan for at alle får en god tur og får det maksimale ud af deres træning. Niveauerne er beskrevet nedenfor under afsnittet ”Niveauer”.
I vinterhalvåret har vi spinning en gang om ugen. Varigheden er typisk 1 timer. Nogen af klubbens medlemmer kører også ude om vinteren, enten på MTB, crosscykel eller racer. Dette foregår i mere uformelle rammer, hvor der fra uge til uge slås begivenheder op på Facebook.

Niveauer.
Den intensive hverdags træning køres på en lille rundstrækning tæt mødestedet. Det gør det muligt for hver enkelt at tage udgangspunkt i sit eget niveau. Ligesom det er uden betydning hvad slags cykel der køres på. Transporten til/fra mødestedet til rundstrækningen vil foregå i let tempo, som ikke være niveauopdelt.
På den lange lørdagstur arbejder vi med 3 forskellige niveauer:
De angivne hastigheder ved de forskellige niveauer forsøges løbende tilpasset klubbens medlemmer.
For dig som kører 33+ km/t i en gruppe. Dette niveau vil over sæsonen arbejde sig op på distancer på over 100 km.
For dig som kan køre 29-32 km/t i en gruppe. Dette niveau vil over sæsonen kører turer op til 100 km.
For dig som kører mellem 25-28 km/t i en gruppe. Derudover forventes det, at du kan køre 40-50 km når sæsonen starter. Henover sæsonen vil turene blive længere og slutte med distancer på 75-85 km.
Regler for deltagelse i Vendsyssel Triatlons cykeltræning.
Den allervigtigste regel for deltagelse i cykeltræningen i Vendsyssel Triatlon er HJELM. Møder du til træning uden hjelm, vil vi være nødsaget til at sende dig hjem igen.
Derudover forventes det, at man retter sig efter instruktøren. Hvis dette ikke er tilfældet, efter en venlig påtale, er instruktøren i sin gode ret til at bede dig om at træne alene den pågældende gang.
Når vi kører i gruppe forsøger vi ikke at være flere end 12 personer i hver gruppe inklusiv en instruktør, samt en af instruktøren udnævnt hjælper. Disse to har til opgave at få alle i gruppen med rundt og hjem igen, men alle i gruppen har et medansvar for sikker kørsel, og at holde gruppen samlet.

Dette gøres blandet ved at følge disse 10 cykelbud:
1) Følg træningen og trænerens anvisninger.
2) Kør roligt på transportstykkerne og brug dit krudt på intervallerne.
3) Kør i et jævnt tempo og lav ikke pludselige bevægelser.
4) Konstant afstand til forankørende (max 1 m).
5) Lig aldrig i tri-bøjlen, når vi kører i gruppe. Benyt den når vi kører intervaller/enkelstart.
6) Giv/videregiv tydeligt tegn/kommandoer. Det gælder også informationer bagerst i gruppen.
7) Forstå og udføre manøvren ”lynlås”. DVS: Skift fra dobbelt kolonne til enkelt kolonne.
8) Overhold færdselsreglerne.
9) Ikke snakke eller andet i en grad, der går ud over opmærksomheden og sikkerheden.
10) Vær selvkørende – medbring værktøj, reserveslanger, pumpe/patroner, energi, væske, mobil, kontanter/dankort, ID og sundhedskort.
De skærpede regler for cyklingen er udelukkende til for at minimere risikoen for styrt mest muligt. Regel nummer 10 skyldes at vi næsten altid er langt hjemmefra, så i tilfælde af uheld eller defekter skal vi kunne løse dette.
Selvom vi arbejder med flere niveauer i Vendsyssel Triatlon kan vi ikke garantere at alle niveauer er repræsenteret til alle træninger. Dette vil afhænge af de fremmødte og instruktørbesætningen.
Skulle det derfor ske, at man kommer til at køre med et langsommere hold end ens faktiske niveau henstiller vi til, at man ikke splitter gruppen ad med for hård kørsel, men til gengæld giver den ekstra gas på intervallerne. Ellers må du jævnfør ovenstående kører alene denne dag.