Svømning

Svømningen er mere teknisk krævende end løb og cykling. Samtidig er det også den disciplin, hvor den enkeltes start forudsætninger er meget forskellige. Som i de øvrige discipliner vil vi gerne favne både dig, der skal lære at svømme crawl til dig, der tidligere har svømmet konkurrence-svømning.
Også her tilbyder vi undervisning på forskellige niveauer – du kan orientere dig om disse niveauer længere nede under afsnittet ”Niveauer”
Vi tilbyder fra september til og med maj svømning i svømmehal, gerne flere gange om ugen. Enkelte dage har du endda mulighed for at der er træner tilkoblet. Slut maj til sidst i september svømmer vi også udendørs både åbent vand og havnebadene. Start og slut tidspunkt for udendørs sæsonen kan varierer lidt fra år til år (afhængig af vandtemperaturen som helst skal lidt over 13 grader)
Om de mere generelle målsætninger for træningen i klubben se her:
  • Hold til højre når du svømmer på en bane
  • Når du starter bagved andre hold da en minimumsafstand på 5 sekunder
  • Vær stille når træneren giver en besked – der er altid dårlig lyd i en svømmehal
  • Vi er til en hver tid underlagt gældende regler for den enkelte svømmehal (uanset om du synes de er rimelige
  • Hvis du kommer for sent, så spørg hvor langt de andre er kommet på banen. Det er dårlig stil at starte fra toppen af programmet
  • Det er tilladt at overhale undervejs i serierne, men overhal udenom, som du ville gøre i trafikken. For at deltage i vores åbent vands træning skal du kunne svømme minimum 300 m uden pause (ikke nødvendigvis i crawl)